Cestno DP Slap – Lože – 24.5.2014

slapesp_(14)V soboto 24. maja je na progi med vasema Slap in Lože pri Vipavi potekalo cestno državno prvenstvo.

Poročilo z dirke je pripravil Nejc Eržen:

Državnega prvenstva v cestni dirki smo se udeležili štirje kolesarji KK Soče: Nejc Kravanja, Sašo Miklavič, Vasja Koren in Nejc Eržen.

Dirka je potekala na 4,3km dolgem, tehnično precej zahtevnem krogu s 50 višinskih metrov na krog. Krog se je zključil s 300m klanca.

Že sam štart dirke, ki je potekal skozi ozke ulice vasi je poskrbel za prvo selekcijo, saj smo skoraj pred uradnim štartom že lovili prve. Potem pa so tekmovalci TUŠ Mobila na vzponu v prvem krogu poskrbeli za konkretno selekcijo. Če k temu dodamo še vročino in veter, lahko zaključim, sta bila (vsaj zame), prva dva kroga pravi pekel.

Po dveh, treh krogih so se formirale skupine tekmovalcev, ki se mislim, da do konca dirke niso kaj več spreminjale. Nejc K., je dirko končal v prvi zasledovalni skupini in jo v zaključnem vzponu tudi odšprintal (16. med Amaterji)! BRAVO!
Jaz pa sem dirko končal v drugi zasledovalni skupini (9. Masters A). Sašo je imel defekt, Vasja pa je bil zaradikroga zaostanka izločen.

Naj povem, da je bila zaradi relativno kratkega in zahtevnega kroga zelo velika selekcija! V drugem štartu kategorij Amaterji, Masters A/B/C/D je dirko končalo le 65 od 112 tekmovalcev.

Je bil pa kar užitek dirkat, ker je bilo na klancu precej gledalcev, ki so glasno navijali in je bilo zaradi tega mogoče za odtenek lažje.

Rezultati
 
Galerija slik 1
Galerija slik 2

 


Pusti komentar

Iščete po vsebini?

Uporabite iskalno formo: