19.4.2014 – 2. dirka za pokal Andreja Hauptmana

DSC05926Poročilo z dirke je pripravil Nejc Kravanja:

V soboto 19. aprila je bila na sporedu 2. izvedba dirke za POKAL ANDREJA HAUPTMANA. Dirke se tradicionalno udeležilo veliko dobrih kolesarjev in tudi letos je izvedba potekala v velikem številu. Vreme je organizatorjem omogočilo pripravo kvalitetne tekme ob lepem vremenu. Na dirki smo morali kolesarji prevoziti 47 km, z višinsko razliko cca 430 m. Ekipa Soča je zastopala samo s petimi kolesarji; Milko Volarič , Matjaž Rot, Vasja Koren , Igor Vezenšek in Nejc Kravanja. V prvem startu (do 40let) sta nastopila Nejc Kravanja in Vasja Koren v drugem (+40let) pa Milko, Matjaž in Igor tako dve različni dirki. Trasa zelo razgibana z zahtevnimi kratkimi klanci in z ovinkasto cesto.

Rezultatsko smo dosegli sledeče :

Najboljše se je odrezal Matjaž Rot s 8.mestom v kategoriji Master C in Milko Volarič na 9.mestom.V kategoriji Master E pa je Igor zasedel 10.mesto. Nekoliko slabše sta nastopila  v kategoriji Amater Nejc s 21.mestom in Vasja na 35.mestom.

S progo sem se prvič spopadal in lahko rečem da je pravi izziv. Zame je bila to ‘prava’ tekma s spremembo ritma pa seveda težki spusti tudi spadajo zraven. Sam sem lepo sledil prvi skupini tja do 35km. Eden izmed manjših klancih je bil zame usoden in hitro sem ostal med zadnjimi. Skupina se je raztegnila v spustu in kasneje raztrgala. Ostal sem v manjši skupini in se skupaj preganjali vse do cilja. S samo tekmo zadovoljen predvsem da sem uspel svoje zmožnosti postaviti do skrajne meje.
Kot ekipa smo odšli domov z dobrim občutkom za prihodnje dirke.

Nejc Kravanja

Rezultati dirke


Pusti komentar

Iščete po vsebini?

Uporabite iskalno formo: