Klubski žur, pogled nazaj in načrti za naprej

DSCF3538

Skupninska slika na “klubskem žuru”

Klubski žur

V soboto, 21. decembra 2013 smo se člani kluba dobili na tradicionalnem zaključku leta oz. “klubskem žuru” v piceriji Fedrig. Druženje ob dobri hrani in pijači seveda ni minilo brez povzetka dogodkov v minuli sezoni 2013 in pogovorov o pripravah in dejavnosti za sezono 2014.

Povzetek tekmovalne sezone 2013

Za nami še ena uspešna sezone. Kolesarji kluba smo, tako kot je že praksa v preteklih letih, nastopali na dirkah v Sloveniji, Italiji ter Avstriji. Klub je imel licencirane tekmovalce tako v Pokalu Slovenije kot v Italijanski zvezi CSAIN, kar je tekmovalcem omogočalo veliko izbiro različnih dirk.

Kolesarski klub Soča Kobarid je bil v sezoni 2013 še bolj prisoten na dirkah kot v preteklem letu. Udeležili smo se kar 45 dirk, skupaj pa smo imeli skoraj 140 štartov. Nastopili smo na 11 dirkah Pokala Slovenije ter  20 dirkah v Italiji. Skupaj smo dosegli 6 zmag ter 25 stopničk. V Pokalu Slovenije smo ekipno zasedli 17. mesto med 44. klubi. Posamično pa sta se najbolje odrezala Davor Mlekuž in Matevž Melinc, ki sta v kategoriji masters A v vzponih zasedla 1. In 2. mesto. V tekmovanju Alpe Adria je v skupnem seštevku Gran Fondo Matjaž Rot v svoji kategoriji slavil zmago, Milko Volarič pa je v skupnem seštevku Medio fondo osvojil 3. mesto. Še ena pomembno zmago pa je Milko Volarič slavil v skupnem seštevku kategorije VETERANI v vzponih, italijanske zveze ACSI.

Eden od vrhuncev tekmovalne sezone je bila zopet prisotnost na 40. Giro Ciclistico Internazionale del Friuli Venezia Giulia. Žal je letos klub zastopal le Milko Volarič, ki je v skupni razvrstitvi po petih etapah zasedel 34. mesto, v 3. etapi pa je bil kar 17., s čimer se mu je uspelo uvrstiti med dvajseterico dobitnikov nagrad.

Klub je na prvo soboto v oktobru organiziral zaključno dirko Pokala Slovenije in sicer Vzpon za Pokal Občine Kobarid, ki je potekala že osemintridesetič. Letos je dirka štela tudi kot državno prvenstvo kategorij ELITE, U-23, ter mlajši in starejši mladinci. V kategoriji ELITE se je zmage veselil kolesar avstrijskega moštva RCS Amplatz Andi Bajc. Med amaterji pa je slavil že stari znanec vzpona, Alessandro Magli. Tako kot se za domačo dirko spodobi, se je vzpona udeležilo tudi kar trinajst tekmovalcev Soče Kobarid, od katerih se je najbolje odrezal Davor Mlekuž, ki je slavil tudi zmago v svoji kategoriji.

Celoten povzetek z rezultati in udeležbami na posamezdnih dirkah je na voljo v Biltenu 2013, ki ga je pripravil Nejc Eržen.

 

Načrti za naprej

Za sezono 2014 je v planu tekmovalcev KK Soča ponovna udeležba na pripravah v Novigradu ter nadaljevanje z naslednjimi tekmovanji:

  • dirke za Pokal Slovenije,
  • dirke v italiji na čelu z  številčnejšo udeležbo na Giru FVG,
  • Alpe Adria Tour,
  • Svetovno prvenstvo za amaterje in masterje, ki bo letos v Ljubljani.

 

Pripravil: Gašper Koren


Pusti komentar

Iščete po vsebini?

Uporabite iskalno formo: