Pred začetkom Pokala Slovenije

matic berginc

Matic Berginc

S številčnejšo ekipo v novo sezono!

Kolesarski klub Soča Kobarid bo letos na tekmovanjih zastopalo 15 licenciranih tekmovalcev z licenco Kolesarske zveze Slovenije. Za razliko od prejšnjih let, ko so licence kzs imeli le Amaterji in Masterji na cesti, nas bo letos na MTBju zastopal naš najmlajši tekmovalec Matic Berginc, ki bo v kategoriji MTB U15 nastopal v disciplinah 4-cross in Eliminator. Leta 2013 je bil 4-cross državni prvak v svoji kategoriji. Tudi za letos pravi, da bo prav na vsaki dirki ciljal na najvišjo stopničko.

valter-bonca06_show

Valter Bonča

Na cesti pa je seveda posebne omembe vreden tudi Valter Bonča, ki je v svoji profesionalni karieri dosegel nekaj izjemnih uspehov. Udeležil tudi Olimpijskih iger v Barceloni, leta 1994 je nastopil na Giru, ki je tekel tudi čez Slovenijo. Njegovi največji uspehi so: zmagi na Dirki po Avstriji (1989 in 1992). Leta 1995 je dobil še Dirko po Sloveniji. Maja 2003 je zmagal na kolesarski dirki za veliko nagrado Maribora (kot tekmovalec kluba Perutnina Ptuj). V 2006 je že drugič zapored slavil na Dirki po ulicah Kranja, 25. junija istega leta pa je po državnem prvenstvu v Gabrju zaključil profesionalno športno pot.

Tako bo Kolesarski klub Soča v kategorijah Amater in Master na dirkah Pokala Slovenije skupaj z Valterjem zastopalo 14 tekmovalcev: Matevž Melinc, Davor Mlekuž, Andrej Košir, Gašper Koren, Nejc Kravanja, Nejc Eržen, Milko Volarič, Vasja Koren, Andrej Sulič, Primož Kenda, Sašo Milkavič, Robert Novak in Matjaž Rot.

 


Pusti komentar

Iščete po vsebini?

Uporabite iskalno formo: