22.9.2013 – 2. Memorial Olivo Nino – Basaldella

IMG_3151V nedeljo 22. septembra je bila v Basaldelli na sporedu še zadnja letošnja cestna dirka v koledarju FVG. Sledi poročilo Nejca Eržena:

Za nami je še zadnja dirka v koledarju FVG. Udeležili smo se je trije kolesarji KK Soča Kobarid, Sašo Miklavič, Primož Kenda in Nec Eržen. Vozilo se je 6 ravninskih krogov, v skupni dolžini dobrih 80km.

Dirka je bila že od prvih metrov zelo hitra. Povprečna hitrost je na koncu znašala kar 44,7kmh. To je bil delno tudi razlog za odstop Primoža v 3. krogu, čeprav sem prepričan, da je dovolj močan da bi dirko lako končal. Slab dan in deloma neizkušnje na tako hitrih dirkah… Naslednjič bo boljše!

Z Sašotom sva se bolj ali manj vozila v glavnini z mislijo in upanjem na šprint glavnine brez ubežnikov spredaj. Na žalost se je v 5. krogu odcepila skupina 10-12 kolesarjev med katerimi je bil tudi končni zmagovalec Palamin (2. Oven). Glavnina se je v zadnjem krogu počasi pripravljala na šprint, ki nama je s Sašotom še kar uspel, saj se nama je kljub ubežnikom spredaj uspelo uvrstiti med deseterico dobitnikov “nagrad”. Sašo 7., Nejc 8.!

Čestitke Sašotu za prvo “špežo”! Se nadejam, da bova v naslednji sezoni lahko lepo sodelovala v hitrih zaključkih!

Me veseli, da se nas je cestnih dirk v Italiji letos udeležilo nekaj več kolesarjev Soče! Upam, da bomo v naslednji sezone še številčnejši na še več dirkah! Glavni cilj pa seveda Giro FVG!

Rezultati

 

Pripravil: Gašper Koren


Pusti komentar

Iščete po vsebini?

Uporabite iskalno formo: