Uspešen vikend v Italiji

Pretekli konec tedna je bil za KK Soča izjemno uspešen, glavni akter pa zopet kdo drug kot Milko Volarič, ki je o nedeljski dirki povedal:
25. avgusta se je v Tricesimu odvijala cestna dirka za pokal Alpe Adria. Kljub izredno slabim vremenski napovedi, je organizator dirko izpeljal. Temu primerno je bilo tudi manjše št.tekmovalcev, le okrog 40. Že od štarta (ki je bil v suhih pogojih), so sledili napadi in pokrivanja. Tu je veliko vlogo odigrala najbolj številčna ekipa Chiarcosso, ki je vedno imela odgovor na vse. V drugem krogu sta se v pobeg podala dva in imela vseskozi prednost stotih metrov. V zadnjem krogu pa nas je pričakal dež. Nekje na sredini kroga sta utekla dva, po nekaj metrih še jaz z dvema, nakar nas je ratalo okoli osem. Tako smo do zadnjega kilometra obdržali majhno prednost. Tu sem bil v odličnem položaju za visoko uvrstitev, če mi nebi v najpomebnejšem momentu spustila guma. Tako pa sem v cilj prišel z par sekundno prednostjo pred glavnino, po polžje z sladko-kislim občutkom. Na koncu 6.mesto generalno in 3. v kateg.

Dan poprej pa sta se Matevž in Milko, v San Leonardu udeležila gorskega kronometra na Castelmonte. Tu sta imela v cilju povsem enak čas in tako zasedla 9. in 10. mesto generalno. S tem rezultatom je Milko tudi potrdil končno 1. mesto v svoji kategoriji med hribolazci v skupnem seštevku.

http://www.acsiciclismo.udine.it/2013/classifiche/pagina_classifiche.htm

 

Pripravila: Gašper Koren, Milko Volarič


Pusti komentar

Iščete po vsebini?

Uporabite iskalno formo: