Giro FVG 5. etapa: Milko uspešno končal še en Giro!!!

S 20,7 km dolgim kilometrom se je zaključil 40. Giro del Friuli. Naš letos edini tekmovalec na tej etapni dirki, Milko Volarič, je dosegel 34. mesto v generalni razvrstitvi in 10. mesto v svoji kategoriji Veteran. Kronometer je sicer prepričljivo dobil svetovni prvak Igor Kopše, skupno zmago pa je odnesel Nikita Eskovm.

Rezultati 5. etape in končna razvrstitev

Milko je po odpeljani zadnji etapi in končanem Giru povedal:

Zadnja etapa Gira je za nami. Na sporedu je bil kronometer v dolžini 20.7 km v okolici Nimisa. Dobil ga je svetovni prvak med amaterji Igor Kopše, generalni zmagovalec Gira pa je “amater” Nikita Eskovm. Sam sem z kronometrom zelo zadovoljen, saj so se noge po vseh teh dneh še vedno dobro obračale. Ne da iščem izgovore, ma če bi danes imel tapravo “mašino”… z navadnim kolesom, pač ne moreš bit konkurenčen. Vse skupaj vzeto, je moj Giro potekal po načrtih, razen vročine v prvih dveh etapah, ki me je stala boljšega rezultata. Še enkrat hvala vsem šoferjem in družini, da so mi vse to omogočili.

Kdor koli hoče preizkusiti, kaj pomeni tapravo etapno dirkanje, je ta Giro idealna možnost. Gledanje Toura in podobnih iz kavča z daljincem v roki bo v novi prespektivi. Naslednje leto, upam da gremo kot ekipa!!

 

(slike še pridejo)

 

Pripravil: Gašper Koren


Pusti komentar

Iščete po vsebini?

Uporabite iskalno formo: